Γίνεται πλουσιότεροι;

Γίνεται πλουσιότεροι;
Οι 400 πιο πλούσιοι Αμερικανοί έγιναν ακόμη πλουσιότεροι το 2007, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που δημοσιεύει το σχετικό κατάλογο. Πλουσιότερος όλων για 14η χρονιά, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Συνολικά, οι Αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία που αγγίζει τα 1.540 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σε σχέση με το 2006 έγιναν πλουσιότεροι κατά 23%.

Μετά τον Γκέιτς και τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτει ακολουθεί ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, με 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο τους, μακράν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, δώρισαν ένα μεγάλο μέρος των περιουσιών τους στο ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Ο Μπάφετ μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει όλα τα κέρδη του από πέρυσι, δηλαδή συνολικά 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση, αλλά πολύ πίσω από τους δύο πρώτους, κατατάσσεται ο ιδιοκτήτης των καζίνο Σέλντον Άντελσον (28 δισ. δολάρια) και στην τέταρτη ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Oracle, Λάρι Έλισον (26 δισ. δολάρια).

Οι δημιουργοί της μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, καταλαμβάνουν την 5η και την 6η θέση, με 18,5 δισ. δολάρια ο καθένας.

Ο επενδυτής Κερκ Κερκόριαν έρχεται έβδομος με 18 δισ. δολάρια.

Τη δεκάδα κλείνουν ο ιδρυτής της Dell, Μάικλ Ντελ (17,2 δισ. δολάρια) και οι διευθυντές του βιομηχανικού και πετρελαϊκού ομίλου Koch, Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοτς, με 17 δισ. ο καθένας.

Να σημειωθεί από τους 400 πολυεκατομμυριούχους οι 270 είναι \"αυτοδημιούργητοι\". Στον κατάλογο περιλαμβάνονται μόνο 39 γυναίκες.
Πηγή: skai.gr