Γιατί «μπλόκαραν» τα πολυτελή ξενοδοχεία του Μπρουνέι από τα social media

Τη δημόσια αντίθεσή τους στην ομοφοβική νομοθεσία του σουλτανάτου του Μπρουνέι, εκφράζουν οργανώσεις, celebrities αλλά και απλοί πολίτες, καλώντας τον κόσμο να μποϊκοτάρει τα πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας που ανήκουν στο σουλτανάτο.

Το Μπρουνέι ψήφισε νόμο για τον θάνατο δια λιθοβολισμού των ομοφυλόφιλων και όσων διαπράττουν μοιχεία. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες στο Μπρουνέι είναι αντιμέτωποι με διακρίσεις εδώ και χρόνια. Μέχρι πρότινος η ανώτατη ποινή για ομοφυλοφιλικές πράξεις ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη.

Η νέα νομοθεσία εισάγει επίσης τη δημόσια μαστίγωση ως τιμωρία για την άμβλωση και τον ακρωτηριασμό για την κλοπή.

Πρώτος στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ ο ηθοποιός Τζωρτζ Κλούνεϊ, ενώ ακολούθησαν και άλλοι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Ως αποτέλεσμα του μποϊκοτάζ, τα ξενοδοχεία του Μπρουνέι έχουν χάσει τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι ίδιοι οι χρήστες τις κατέστησαν μη προσβάσιμες.

Πολλές είναι επίσης οι εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους με τα ξενοδοχεία αυτά, βγάζοντας σχετικές ανακοινώσεις στα social media, με το hashtag #bruneiboycott.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και το TripAdvisor συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ απαγόρευσε την υποβολή κριτικών για τα ξενοδοχεία του Μπρουνέι, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει «εξαιτίας ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Μέσων».
Πηγή: skai.gr