Γιατί κατηγορούν την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν για βιασμούς  

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πράξεις που καταγγέλλονται, φέρεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου. Η Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος-ειδικευμένη στην ενδομητρίωση 

Όπως έγινε γνωστό χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου, η γαλλική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης. Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

Η πρώτη καταγγελία για βιασμό υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο ανέφερε ότι υπήρξε και δεύτερη καταγγελία, η οποία υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πράξεις που καταγγέλλονται, φέρεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου. Η Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος-ειδικευμένη στην ενδομητρίωση.

Η γυναικολόγος κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές πράξεις, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της. Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγελία, αφορά μια ενήλικη γυναίκα, σύμφωνα με τη «Le Monde», επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος, με καταγωγή από τη Σπάρτη, έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια υπήρξε εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παρισιού.

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία. Είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης», είχε δηλώσει το 2019 σε συνέντευξή της.

«Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

Πηγή: skai.gr