Το Καρναβάλι της Λεμεσού είναι το πιο γνωστό καρναβάλι της Κύπρου με χιλιάδες καρναβαλίστες να επισκέπτονται την πόλη και να διασκεδάζουν μασκαρεμένοι σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Όλοι φέτος μιλούν για την δημοφιλή σειρά "La Casa De Papel" και το μόνο σίγουρο ήταν μέχρι χθες ότι θα ήταν η στολή της φετινής Αποκριάς. Και θα είναι... εκτός από το Καρναβάλι της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού το θέμα La Casa De Papel δεν θα γίνει αποδεκτό ως συμμετοχή, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και συγκεκριμένα λόγω της μορφής που παραπέμπει σε ληστεία.

Ένας ακόμη λόγος για τον αποκλεισμό, αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές θέμα και καθώς οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες αποσκοπούν στο να διατηρήσουν τον αριθμό των καρναβαλιστών μέχρι τα 500 άτομα σε κάθε ομάδα, απαγορεύουν την συγκεκριμένη θεματολογία για το καρναβάλι.

Η Σκεύη Αντωνιάδου, Πολιτιστική Λειτουργός Δήμου Λεμεσού, μίλησε στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση" για την εν λόγω απόφαση "απαγορεύοντας" όπως δήλωσε το πιο in θέμα του καρναβαλιού λόγω της δημοτικότητάς του και ότι θα ξεπερνούσε τις 5.000 οι συμμετοχές.

Πηγή: alphanews.live