Για παρεμβατισμό κατηγορεί τη Μόσχα η Τιφλίδα

Η Τιφλίδα κατηγόρησε την Πέμπτη τη Μόσχα ότι επιχειρεί να αναμειχθεί στα εσωτερικά της ζητήματα και ότι ασκεί ψυχροπολεμικές τακτικές, με το να ζητά την αναβολή ή και τη ματαίωση των ασκήσεων που το ΝΑΤΟ πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Γεωργία.

"Ακόμη μία προσπάθεια της Ρωσίας να αναμειχθεί στα εσωτερικά θέματα της Γεωργίας. Η Ρωσία επιχειρεί να ασκήσει μία πολιτική σφαιρών αποκλειστικής επιρροής και ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο", δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκής και Ευρωαντλαντικής Ολοκλήρωσης, Γκεόργκι Μπαραμίντζε.

"Η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει την ψυχροπολεμική πολιτική, η οποία συνίσταται στην άσκηση χονδροειδούς και άδικης πίεσης προς τους γείτονές της", δήλωσε ο κ. Μπαραμίντζε.

Η Ρωσία ζήτησε την αναβολή ή ματαίωση των νατοϊκών ασκήσεων στη Γεωργία, με το σκεπτικό ότι "θα δυσκολέψουν την ήδη περίπλοκη κατάσταση στην περιοχή".

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 6 Μαΐου και 1ης Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.300 αντρών από 19 χώρες-μέλη και μη της Συμμαχίας, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Τιφλίδας, στην περιοχή Βαζιάνι.
Πηγή: skai.gr