Γερμανία: Τρύπες από σφαίρες στο γραφείο βουλευτή με καταγωγή από τη Σενεγάλη

Γερμανία: Τρύπες από σφαίρες στο γραφείο βουλευτή με καταγωγή από τη Σενεγάλη

Τρύπες από σφαίρες βρέθηκαν, το πρωί της Τετάρτης, στην πρόσοψη του πολιτικού γραφείου ενός Γερμανού βουλευτή, με καταγωγή από τη Σενεγάλη, στην πόλη Χάλε, όπως έγινε γνωστό από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Ο 58 ετών βουλευτής Καραμπά Ντιαμπί, ο οποίος στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές θανάτου και ρατσιστικές προσβολές από ακροδεξιούς, ανέφερε ότι η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα τζάμια της πρόσοψης έφεραν τρύπες που μοιάζουν να έγιναν από σφαίρες, όμως δεν βρέθηκε κανένα βλήμα. Παρόμοιες τρύπες βρέθηκαν και σε άλλα κτήρια της περιοχής.

«Διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί ότι υπήρχαν πέντε μεγάλες τρύπες σε ένα μεγάλο παράθυρο ύψους 3 μέτρων», είπε ένας συνεργάτης του Ντιάμπι μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Απλώς αδιανόητο. Απεχθές και θρασύδειλο», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στο Twitter. «Θα παραμείνουμε στο πλευρό σας για μια ελεύθερη, ανεκτική και πλουραλιστική δημοκρατία», πρόσθεσε.

Η συμπρόεδρος του SPD, Σάσκια Έσκεν, δήλωσε «πολύ σοκαρισμένη» από τις μεθόδους που ακολουθούν «αυτοί οι θρασύδειλοι εγκληματίες για να εκφοβίζουν όσους έχουν διαφορετική άποψη».

Ο Καραμπά Ντιαμπί γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σενεγάλη. Είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής που εκλέγεται σε περιφέρεια της πρώην ανατολικής Γερμανίας, σε μια περιοχή όπου ανθεί η ξενοφοβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ