Σύγκρουση τρένων με νεκρό και τραυματίες έξω από το Μόναχο

Σύγκρουση τρένων με νεκρό και τραυματίες έξω από το Μόναχο

Σύγκρουση δύο τοπικών τρένων σημειώθηκε νωρίτερα στη Γερμανία.

Το περιστατικό έγινε έξω από το Μόναχο και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές της τοπικής αστυνομίας ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περί τους 40 έχουν τραυματιστεί.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η αστυνομία του Μονάχου είπε ότι τα δύο τρένα του προαστιακού συγκρούστηκαν στην περιοχή του σταθμού Ebenhausen-Schäftlarn, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

«Πολλά σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο, υπάρχουν τραυματίες και η γραμμή αυτή τη στιγμή είναι εντελώς κλειστή», ανέφερε το tweet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, επρόκειτο για δύο συρμούς της γραμμής S-Bahn, οι οποίοι βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Πηγή: skai.gr