Γερμανία: Οι χριστιανοδημοκράτες για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

«Εντολή μεταρρυθμίσεων ζήτησε και έλαβε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας», σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Νόρμπερτ Ρέντγκεν και κάνει λόγο για σημαντική και θετική διαφορά.

Επειδή όμως δεν έλαβε εντολή για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, θα πρέπει να αναζητήσει μια ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, προσθέτει ο κ. Ρέντγκεν στην «Rheinische Post», ενώ εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τα εξωτερικά θέματα Γιούργκεν Χαρντ επισημαίνει στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel»: «Βασίζομαι στο ότι ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, τα κόμματα τα οποία στήριξαν στη Βουλή την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστούν τώρα και στην κυβέρνηση», για να προσθέσει ότι τότε δεν εμποδίζει πλέον τίποτα την μεταρρύθμιση της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Στάιγκερ τονίζει, σύμφωνα με την Bild, ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πράξει και επιτέλους να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες για πολύ καιρό αναβάλλονταν με όλο και καινούργια τρικ, προειδοποιώντας ότι η κατανόηση των εταίρων είναι εξαντληθεί πλήρως.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ