Γερμανία: Ο τρισέγγονος του Κάιζερ αποτίει φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο τρισέγγονος του τελευταίου Γερμανού αυτοκράτορα και βασιλιά της Πρωσίας Γουλιέλμου Β΄απέτισε φόρο τιμής στον αποθανόντα πρίγκιπα Φίλιππο με επιστολή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Γκέοργκ Φρίντριχ της Πρωσίας εκφράζει στην επιστολή του τα θερμά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου, του οποίου η κηδεία θα γίνει αύριο στο Γουίνδσορ, αλλά και τον θαυμασμό του για τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο τρισέγγονος του κάιζερ, ο πρίγκιπας Γκέοργκ Φρίντριχ της Πρωσίας, απέτισε φόρο τιμής με την επιστολή συλλυπητηρίων την οποία απηύθυνε προς την βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Ο πρίγκιπας της Πρωσίας εξέφρασε τον ιδιαίτερο θαυμασμό του για τον 99χρονο δούκα του Εδιμβούργου, για το πόσο άοκνα εργάστηκε πάντα για την οικογένειά του, τη βρετανική Κοινοπολιτεία, αλλά και τη γερμανοβρετανική συμφιλίωση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Πότσνταμ.

Ο Γκέοργκ Φρίντριχ δηλώνει την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι είχε συναντήσει τον πρίγκιπα Φίλιππο σε αρκετές επίσημες και ιδιωτικές περιστάσεις, γράφει στην επιστολή του ο τρισέγγονος του τελευταίου Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β'. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν σε επίσημη επίσκεψη τον Ιούνιο του 2015.

Όπως η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, έτσι και ο πρίγκιπας της Πρωσίας Γκέοργκ Φρίντριχ, είναι άμεσος απόγονος της βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μόνο 30 καλεσμένοι αναμένονται για την κηδεία του Φίλιππου αύριο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών και τρεις Γερμανοί συγγενείς του Φίλιππου: ο πρίγκιπας Μπέρναρντ της Βάδης, ο πρίγκιπας της Έσσης Χάινριχ Ντονάτους και ο Φίλιππος, πρίγκιπας του Χόενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ