Γερμανία – Μπέρμποκ: Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται τα πάντα για το κλίμα

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε υπέρ μιας νέας οικολογικής αρχής λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής.

«Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές για το κλίμα. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται τα πάντα», δήλωσε η Μπέρμποκ στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός της σήμερα στο Ντίσελντορφ, ενώπιον εκατοντάδων ακροατών. Η Μπέρμποκ προειδοποίησε: «Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε μισά πράγματα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το κλίμα. Είναι σαφές τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η Γερμανία πρέπει να τελειώνει με τη χρήση του άνθρακα το αργότερο έως το 2030, να επιτρέψει μόνο την κυκλοφορία “καθαρών αυτοκινήτων” και να τοποθετήσει ένα ηλιακό σύστημα σε κάθε στέγη», τόνισε.
 
«Δεν έχουμε πρόβλημα γνώσης, έχουμε πρόβλημα δράσης. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο. Διαφορετικά (το θέμα του κίματος) θα γίνει δυσβάσταχτο και τότε δεν θα μπορούμε πλέον να θέσουμε υπό έλεγχο αυτήν την κλιματική κρίση», προειδοποίησε.
 
«Η ελευθερία των μελλοντικών γενεών κινδυνεύει. Η κλιματική κρίση δεν είναι πλέον ένας οικολογικός στόχος. Είναι το καθήκον ελευθερίας της εποχής μας», κατέληξε η συμπρόεδρος των Πρασίνων, στην τελευταία συγκέντρωση του κόμματός της πριν τις εκλογές.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ