Γερμανία-Μακελειό: Ξένοι και Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων

Γερμανία-Μακελειό: Ξένοι και Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων

Μεταξύ των θυμάτων των ένοπλων επιθέσεων στο Χανάου, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβάνονται Γερμανοί υπήκοοι και πολίτες ξένης υπηκοότητας, ηλικίας 21 έως 44 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Γερμανίας.

Ο εισαγγελέας κατονόμασε τον 43χρονο Γερμανό Τομπίας Ρ. ως τον φερόμενο ως δράστη. Είναι σύνηθες για τις γερμανικές αρχές να δημοσιοποιούν μονάχα το αρχικό γράμμα του επιθέτου των υπόπτων.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μακελειό, ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ.

Όπως επισήμανε ο Φρανκ, ο φερόμενος ως δράστης είχε μια «εξαιρετικά ρατσιστική προδιάθεση» και η έρευνα τώρα θα επικεντρωθεί στις επαφές και τα ενδιαφέροντα που είχε, προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο να διαπράξει την επίθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

«Στον λογαριασμό του φερόμενου ως δράστη, είχε αναρτήσει βιντεομηνύματα και ένα είδος μανιφέστου, το οποίο, εκτός των ασαφών σκέψεων και των παράλογων θεωριών συνωμοσίας, έδειχνε ότι είχε βαθιά ρατσιστικές απόψεις» τόνισε ο Πέτερ Φρανκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ