Κλείσιμο

Γερμανία-Μακελειό: Οι έρευνες συνεχίζονται – Εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργού

Οι έρευνες γύρω από το μακελειό στο Χανάου της Γερμανίας, όπου άνδρας έπειτα από ρατσιστικό παραλήρημα πυροβόλησε και σκότωσε 9 ανθρώπους, συνεχίζονται.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία και όλα τα ενδεχόμενα, καθώς θεωρείται ότι ο δράστης ήταν επηρεασμένος από διάφορες θεωρίες συνομωσίας. 

Συγκεκριμένα, οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες στο ενδεχόμενο ο δράστης να είχε βοήθεια στην οργάνωση του  σχεδίου του ή να υπήρχαν άτομα που γνώριζαν τις προθέσεις του.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε με αφορμή το περιστατικό: «Ο ρατσισμός είναι δηλητήριο. Το μίσος είναι δηλητήριο και αυτό το δηλητήριο υπάρχει στην κοινωνία μας και ευθύνεται για πολλά εγκλήματα.»

Βαθιά συγκλονισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ένοπλες επιθέσεις στο Χανάου της Γερμανίας. Με ανάρτησή του στο twitter, στην γερμανική γλώσσα, αναφέρει πως «οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς τους».

«Oι ειδήσεις από το Χάναου με συγκλόνισαν βαθύτατα. Η βία και το μίσος στοχεύουν στην καρδιά της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών. Βρισκόμαστε στο πλευρό του γερμανικού λαού. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς τους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: BBC