Γερμανία: Η αστυνομία αναζητά οπαδούς που ντύθηκαν μέλη της Κου Κλουξ Κλαν

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οπαδοί της ομάδας Κότμπους που φωτογραφήθηκαν στους δρόμους της γερμανικής πόλης με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν. Η γερμανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση, καθώς στη Γερμανία η χρησιμοποίηση ρατσιστικών και ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη και τιμωρείται.

Ο γερμανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος FC Energie Cottbus καταδίκασε τη Δευτέρα τη συμπεριφορά των οπαδών της, αφότου η επίμαχη φωτογραφία διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι από το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι, χάρη στις ενέργειές τους, χάλασαν τη χαρά της νίκης και έβλαψαν την εικόνα των δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της Energie και του συλλόγου» αναφέρει ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι του κλαμπ αποκάλεσαν ακόμα τη συμπεριφορά των υποστηρικτών τους «απάνθρωπη, απεχθή και με κανέναν τρόπο ανεκτή» και δεσμεύτηκαν να τους επιβάλουν δια βίου απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους της FC Cottbus.

Η επίμαχη φωτογραφία απεικονίζει πέντε ή έξι οπαδούς της FC Energie Cottbus που φορούν λευκές κουκούλες και κρατούν μια πινακίδα που φέρει την επιγραφή «η άνοδος του κακού».

Οι παραβάτες γιόρταζαν την άνοδο της Energie Cottbus στην τρίτη κατηγορία της Bundesliga. Η ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της Κυριακής με την SC Weiche Flensburg.
Πηγή: skai.gr