Γερμανία: Εμπρησμός σε εφημερίδα που αναδημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo (upd)

Στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό αποτέλεσε το πρωί εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Η γερμανική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο νεαροί που συμπεριφέρονταν ύποπτα συνελήφθησαν από τις αρχές και ανακρίνονται. 

"Αρχικά ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός από ένα παράθυρο μέσα στο υπόγειο του κτιρίου" της Hamburger Morgenpost με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Όπως πολλές ακόμη γερμανικές εφημερίδες, η Hamburger Morgenpost υπό τον τίτλο "Τόση ελευθερία πρέπει να είναι δυνατή" είχε αναδημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα της τρία σκίτσα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση στα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι από δύο τζιχαντιστές που σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφους της.

Για το αν το περιστατικό σχετίζεται με την επίθεση στο Charlie Hebdo αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. 

Der Brandsatz war durch ein Fenster in den Keller des Verlagsgebaudes geworfen worden.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ