Γερμανία: Δεκάδες μαϊμούδες νεκρές σε πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο

Δεκάδες μαϊμούδες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ζωολογικό κήπο στη γερμανική πόλη Κρέφελντ και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο χώρος ολοσχερώς. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης προκλήθηκε από πυροτεχνήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και άφησε πίσω της νεκρά περισσότερα από 30 ζώα. Ένας παρακείμενος χώρος όπου βρίσκονται γορίλες παρέμεινε ανέπαφος.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ευχαρίστησε τις "πολυάριθμες προσφορές βοηθείας", τονίζοντας όμως ότι δεν είναι σαφές τι είδους βοήθεια έχει ανάγκη. "Βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρρεια σοκ και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν και πού απαιτείται βοήθεια".

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πυροτεχνημάτων στην ΕΕ. Κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του εντυπωσιακού αυτού θεάματος κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.

Ο ζωολογικός κήπος για μαϊμούδες είχε ανοίξει το 1975 και με την πάροδο των ετών φιλοξένησε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ