Κλείσιμο

Γερμανία: Αναζητείται 38χρονος ως ύποπτος για δολοφονία 2 αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου σε λαθροθήρες

Τον 38χρονο Αντρέας Γιοχάνες Σμιτ αναζητεί η Αστυνομία ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία δύο αστυνομικών, οι οποίοι, στο πλαίσιο τακτικής περιπολίας στο Κούζελ της Ρηνανίας - Παλατινάτου, επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες να ελέγξουν όχημα το οποίο, όπως διαπίστωσαν, μετέφερε παράνομο θήραμα.

Οι δύο αστυνομικοί, μία γυναίκα 24 ετών, η οποία δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει από την Σχολή της Αστυνομίας και ένας άνδρας 29 ετών, σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έρευνα, όπως ανέφεραν στο κέντρο της υπηρεσίας τους, για να ακουστούν λίγο αργότερα να φωνάζουν από τον ασύρματο, «μας πυροβολούν, μας πυροβολούν!».

Όταν έφθασαν ενισχύσεις, η αστυνομικός είχε εκπνεύσει, ενώ ο συνάδελφός της άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή. Οι άτυχοι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η 24χρονη φαίνεται μάλλον να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν πρόλαβε καν να τραβήξει το όπλο της. Ο 29χρονος αστυνομικός είχε αδειάσει όλες τις σφαίρες του, αλλά δεν πρόλαβε να καλυφθεί. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, η Στρατιωτική Αστυνομία, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, αναζητούν από το πρωί τον δράστη ή τους δράστες και έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του συμβάντος μεταξύ της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, κατοίκου Νοϊκίρχεν της Έσσης, όπου διατηρεί κατάστημα παιχνιδιών και αρτοποιείο, ζητώντας από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία για οποιαδήποτε πληροφορία και προειδοποιώντας ότι πρόκειται για «βαριά οπλισμένο» και επικίνδυνο άτομο, το οποίο διαθέτει ωστόσο άδεια οπλοφορίας. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση εγκατάλειψης του σημείου τροχαίου ατυχήματος. Η Αστυνομία συνέστησε ακόμη στους κατοίκους της περιοχής να μην επιβιβάσουν στο αυτοκίνητό τους άτομα τα οποία πιθανόν κάνουν ότο-στοπ, ενώ απηύθυνε έκκληση να ακυρωθεί προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά των μέτρων για την πανδημία, καθώς «χρειαζόμαστε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις».

Η πρωθυπουργός της Ρηνανίας - Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από το γεγονός και έδωσε εντολή οι σημαίες του κρατιδίου να πνέουν μεσίστιες. Μαύρες κορδέλες έχουν τοποθετηθεί και σε όλα τα περιπολικά της περιοχής. «Η πράξη θυμίζει εκτέλεση και δείχνει ότι οι αστυνομικοί ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για την ασφάλειά μας», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φρέζερ.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ