Κλείσιμο

Γερμανία: Σχεδόν 4 στους 10 φοβούνται μην μολυνθεί από τον κορωνοϊό- 1 στους 4 αιθάνεται μοναξιά

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς  (53%) ανησυχούν πολύ για πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού. Η ανησυχία είναι μεγάλη για το 34% ή πολύ μεγάλη για το 19%. Λίγο ανησυχεί το 30% και πολύ λίγο το 15%. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Ινστιτούτου Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ο γενικός φόβος μόλυνσης από τον ιό έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα προ μηνός. Το 36% των Γερμανών ανησυχεί τώρα πάρα πολύ ή πολύ ότι αυτοί ή μέλη της οικογένειάς τους θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό (+10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο).

Για σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) αυτή η ανησυχία είναι προς το παρόν λίγο μεγάλη ή μικρή (-9 σε σχέση με την προγούμενη έρευνα του ΑRD). 

Κάθε τέταρτος Γερμανός  (24%) αισθάνεται  πιο συχνά μοναξιά από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ το 76% δεν αισθάνεται περισσότερη μοναξιά.

Το αίσθημα της αυξανόμενης μοναξιάς είναι πιο συνηθισμένο στους νέους: το 30% των ηλικιών 18 έως 39 ετών αισθάνεται μοναξιά πιο συχνά από πριν. Για τους άνω των 65 ετών το ποσοστό είναι 25% και για τις ηλικίες μεταξύ 40 έως 64 ετών το ποσοστό της αίσθησης μοναξιάς ανέρχεται στο 21%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ