Εξηγήσεις από Αμερικανό πρέσβη σε Άγκυρα για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Εξηγήσεις από Αμερικανό πρέσβη σε Άγκυρα για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Σε εξηγήσεις καλεί το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα, στο περιθώριο της απόφασης της αμερικανικής Βουλής να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Ντέβιντ Σάτερφιλντ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Yπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ παράλληλα ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας για τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία.

Το ψήφισμα που αναγνωρίζει τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων ως γενοκτονία εγκρίθηκε χθες από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά. Πρόκειται για μια απόφαση με συμβολικό, αλλά ιστορικό χαρακτήρα, η οποία θεωρείτο βέβαιο ότι θα αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

Ήδη από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλού Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιγνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία — χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις — ενώ έκρινε πως η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε στόχο να παρθεί «εκδίκηση» για αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.

Πηγή: skai.gr