Κλείσιμο

Γαλλικές αβρότητες

Το Παρίσι δεν θέλει να \αναστατώσει\ την Τουρκία σε προεκλογική περίοδο.

Ο γάλλος ΥΦΕΞ ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 2 σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Γαλλία έδωσε στην αρχή της εβδομάδας το πράσινο φως για το άνοιγμα δύο νέων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ Τουρκίας, ενώ αντιτίθεται στην ένταξη της Άγκυρας στην Ένωση.

Η Γαλλία επιθυμεί \να βοηθήσει την Τουρκία να εκσυγχρονιστεί. Δεν θέλουμε να αναστατώσουμε την Τουρκία σε μια στιγμή που πρέπει να επιλέξει τους αντιπροσώπους της τον ερχόμενο Ιούλιο. Δεν επιθυμούμε να αναστατώσουμε το παιγνίδι\, δήλωσε ο γάλλος υφυπουργός.

\Είναι σαφές, και η θέση της Γαλλίας δεν έχει αλλάξει, πως θεωρούμε ... ότι η Τουρκία δεν προορίζεται να μπει στην ΕΕ\, επανέλαβε ο Ζουγέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία \δεν μπλοκάρει\ τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. \Υπάρχει σήμερα συναίνεση για να ανοίξουμε δύο τεχνικούς τομείς διαπραγμάτευσης. Άλλοι τομείς διαπραγματεύσεων εξίσου τεχνικοί θα ανοίξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες\.

Όμως, υπογράμμισε, \δεν έχει έρθει η στιγμή να κάνουμε μια συζήτηση σε βάθος σχετικά με την ένταξη ή τη μη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. Κάθε πράγμα στον καιρό του\.

\Πέραν της Τουρκίας, θα πρέπει να θέσουμε στο τέλος του χρόνου και το πρόβλημα των συνόρων της Ευρώπης. Ποιά Ευρώπη θέλουμε; Μέχρι πού πρέπει να πάει η Ευρώπη; Εδώ, θα θέλαμε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας\, συνέχισε.
Πηγή: skai.gr