Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με πάνω από μισό εκατομμύριο σε 24 ώρες

Η Γαλλία κατέγραψε χθες Τρίτη ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, που έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα του μισού εκατομμυρίου μέσα σε μια ημέρα.

Επιβεβαιώθηκαν 501.635 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 364 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 102.086 νεκρούς στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκε κατά 35 στους 3.741.

Στο μεταξύ το εμβολιαστικό πάσο τέθηκε σε ισχύ στη Γαλλία και είναι πλέον να επιδεικνύεται από κάθε πρόσωπο ηλικίας άνω των 16 ετών για την είσοδο σε χώρους που υποδέχονται κοινό. Δεν είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά 12-15 ετών, που όμως πρέπει να επιδεικνύουν υγειονομικό πάσο και, από τη Δευτέρα, μπορούν να λάβουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI χθες ότι 9 εκατομμύρια πολίτες θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση ως τη 15η Φεβρουαρίου, σε διαφορετική περίπτωση το εμβολιαστικό πάσο τους δεν θα θεωρείται πλέον έγκυρο. Από την ημερομηνία αυτή, θα θεωρείται πως κάποιος ή κάποια εμβολιάστηκε πλήρως αν έλαβε ενισχυτική δόση μέσα σε 4 μήνες από τη δεύτερη.

Την 20ή Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανήγγειλε την άρση περιορισμών τον Φεβρουάριο. Η χρήση μασκών σε εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι υποχρεωτική μετά τη 2η Φεβρουαρίου, ενώ τα νυχτερινά κέντρα θα επιτραπεί να ανοίξουν από τη 16η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ