Γαλλία: Επτά λύκοι το «έσκασαν» από πάρκο άγριων ζώων στη Νίκαια

Ο γαλλικές αρχές εντόπισαν μια αγέλη επτά λύκων οι οποίοι διέφυγαν από ένα πάρκο άγριων ζώων κατά τη διάρκεια των πλημμυρών που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη νότια Γαλλία. Ειδικοί δασοφύλακες θα προσπαθήσουν αύριο να τους πιάσουν.

Οι λύκοι αυτοί γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία και δεν ξέρουν πώς να κυνηγούν. Διέφυγαν από το πάρκο άγριων ζώων Alpha που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Νίκαια, όταν οι πλημμύρες κατέστρεψαν τον περίβολό τους.

Ο Ερίκ Ανσάν, ο διευθυντής της κρατικής Υπηρεσίας Βιοποικιλότητας της περιοχής, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αύριο οι δασοφύλακες θα προσπαθήσουν να τους πιάσουν, αφού τους ρίξουν βελάκια με υπνωτικό, και να τους μεταφέρουν πίσω στο πάρκο. Διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν, γιατί οι λύκοι έχουν συνηθίσει την παρουσία ανθρώπων, όμως δεν πρέπει να επιχειρήσουν να τους πλησιάσουν.

«Οι λύκοι αυτοί δεν φοβούνται τον άνθρωπο, σε αντίθεση με τους πραγματικά άγριους λύκους δεν θα προσπαθήσουν να φύγουν μακριά. Δεν ήταν ποτέ επιθετικοί, αλλά υπάρχει κίνδυνος αν κάποιος επιχειρήσει να τους πιάσει. Παραμένουν άγρια ζώα», τόνισε.

Ο Ανσάν είπε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι είδαν τους λύκους που είναι απίθανο να απομακρυνθούν από την περιοχή. Εξήγησε μάλιστα ότι παλαιότερα, όταν άλλοι λύκοι διέφυγαν από πάρκα άγριων ζώων, απλώς επέστρεψαν μετά από λίγο από μόνοι τους επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τροφή στη φύση.

«Έχουν συνηθίσει να τους ταΐζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Γαλλία