Γαλλία: Απεβίωσε ένας από τους συμπαθέστερους «κακούς» του Τζέιμς Μποντ (φωτό)

Aπεβίωσε, στην κατοικία του στο Παρίσι, ένας από τους συμπαθέστερους «κακούς» που αντιμετώπισαν τον Τζέιμς Μποντ. Πρόκειται για τον Μάικλ Λόνσντεϊλ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Λόντσντεϊλ υποδύθηκε τον Χιούγκο Ντραξ στην ταινία του 1979, Moonraker (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ), και το θάνατό του επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο ατζέντης του.

ΑΡ

Σύμφωνα με το BBC, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 180 τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. «Επειδή, έκανα τόσες πολλές ταινίες που δεν ήταν πραγματικά πολύ δημοφιλείς, ή δεν έκανα πολλά χρήματα και έκανα μόνο φθηνές ταινίες, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να παίξω σε μια πλούσια ταινία» είχε δηλώσει. 

 

 


«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να κάνεις μια πολύ δημοφιλή ταινία. Όλοι ήταν τόσο ευγενικοί. Ο Ρότζερ Μουρ, η Λόις Σάιλς και ο Ρίτσαρντ Κιλ, ήταν όλοι υπέροχοι. Υπήρχε μια όμορφη κατανόηση μεταξύ των ηθοποιών, και έτσι ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα». 

Ο γαλλοβρετανός ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για το ρόλο του Κλοντ Λεμπέλ στην κατασκοπευτική ταινία του Φρέντ Τσίνεμαν, Η Μέρα του Τσακαλιού για την οποία είχε κερδίσει υποψηφιότητα BAFTA το 1973.

 

 

Πηγή: skai.gr