Γαλλία: 12.000 ξένοι εργαζόμενοι «πρώτης γραμμής» κατά την πανδημία έλαβαν γαλλική υπηκοότητα

Περισσότεροι από 12.000 ξένοι εργαζόμενοι "πρώτης γραμμής" στη Γαλλία στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 έχουν αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το υπουργείο χαλάρωσε τη διαδικασία απόκτησης της γαλλικής υπηκοότητας για τους ξένους επαγγελματίες υγείας, τους εργαζόμενους στην ασφάλεια ή σε εργασίες συντήρησης, τους ταμίες ή τους βοηθούς στο σπίτι που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, μειώνοντας κυρίως από πέντε σε δύο χρόνια την ελάχιστη απαιτούμενη διάρκεια παραμονής στη Γαλλία.

Εδώ και ένα χρόνο, 16.381 φάκελοι είχαν κατατεθεί στις νομαρχίες στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας και 12.012 ξένοι έγιναν Γάλλοι, ανέφερε το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για την ιθαγένεια, Μαρλέν Σιαπά.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί στην πρώτη γραμμή δήλωσαν 'παρών' για το έθνος. Είναι λογικό το έθνος να κάνει ένα βήμα προς αυτούς. Καλωσορίζω στη γαλλική υπηκοότητα τους νέους συμπατριώτες μας και τους λέω ευχαριστώ εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας: η χώρα τα κατάφερε καλά εξίσου χάρη σ' εκείνους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Μαρλέν Σιαπά.

Συνολικά το 2020, 61.371 άνθρωποι απέκτησαν τη γαλλική υπηκοότητα, δηλ. 20% λιγότεροι από το προηγούμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Γαλλία