G20: Ο Μακρόν κάλεσε τον Τζόνσον να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα Kυριακή στον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι το Λονδίνο θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αναφορικά με την διαμάχη που έχει προκύψει στις σχέσεις των δύο χωρών σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα στην μετά Brexit εποχή, όπως δήλωσε ένας σύμβουλος της γαλλικής προεδρίας.

"Ο στόχος τόσο για τον πρόεδρο ώστε και για τον πρωθυπουργό είναι να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης", όπως είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους έπειτα από την συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί στο περιθώριο της συνόδου της G20 στη Ρώμη.

Ο Μακρόν είπε στον Τζόνσον ότι αναμένει σοβαρότητα και σεβασμό μεταξύ τους έπειτα από ημέρες αμοιβαίων απειλών σχετικά με τις αλιευτικές άδειες, είπε ο προεδρικός σύμβουλος.

Μακρόν και Τζόνσον συμφώνησαν στη λήψη "πρακτικών και λειτουργικών μέτρων εντός των επόμενων ημερών" προκειμένου να υπάρξει "αποκλιμάκωση". Τα μέτρα αυτά θα πρέπει, όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, να ληφθούν "το συντομότερο δυνατό" για να αποφευχθεί "αποκλιμάκωση της έντασης" στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ