Φρουρός βουλευτή ο καμικάζι;

Από τη Βαγδάτη έγινε γνωστό ότι ο καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κατά του ιρακινού κοινοβουλίου ήταν πιθανώς ένα μέλος της φρουράς κάποιου από τους βουλευτές, εκτιμούν ιρακινές πηγές ασφαλείας.

\"Είναι πολύ πιθανό ο καμικάζι να ήταν ένας σωματοφύλακας κάποιου βουλευτή. Κάποιοι βουλευτές αρνούνται συστηματικά να υποβληθούν σε έρευνα καθώς και οι φρουροί τους\" ανέφερε μια ιρακινή πηγή ασφαλείας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.

\"Τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά\" πρόσθεσε η ίδια πηγή, που επισήμανε ότι και η έρευνα θα είναι αυστηρή και σε βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου ο ιρακινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαλάμ αλ-Ζομπάιε, τραυματίστηκε σοβαρά στο κέντρο της Βαγδάτης από επίθεση αυτοκτονίας ενός από τους φρουρούς του. Κατά την επίθεση εκείνη εννέα άτομα σκοτώθηκαν.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα καταδίκασε τη σημερινή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά του ιρακινού κοινοβουλίου κατά την οποία μεταξύ άλλων έχασαν τη ζωή τους και τρείς ιρακινοί βουλευτές.

Ο κ. Μούσα εξέφρασε την άποψη ότι η τρομοκρατία στο Ιράκ δε μπορεί να παταχθεί μόνο με μέτρα ασφαλείας.

Μια πολιτική διαδικασία, στην οποία θα μετείχαν όλες οι πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες της χώρας θα ήταν πολύ σημαντική, έκρινε ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr