Κλείσιμο

Φοβούνται αντίποινα

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για το μακελειό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια συγκάλεσε για την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Ρο Μου χιουν.

Με δεδομένο, ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης ήταν νοτιοκορεατικής καταγωγής, αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για αντιδράσεις ρατσιστικού χαρακτήρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι Νοτιοκορεάτες αποτελούν περίπου το 15% των ξένων φοιτητών.

Εκπρόσωπος του Ρο, είπε, ότι ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος εξέφρασε την οδύνη του για το γεγονός ότι ο δολοφόνος ήταν νοτιοκορεάτης και τη συμπάθειά του προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό.

Ανεξάρτητη επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσον αστυνομικές και πανεπιστημιακές αρχές αντέδρασαν αποτελεσματικά στην επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 32 ανθρώπων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης άφησε πολυσέλιδη επιστολή στην οποία εκφράζει θυμό για τα πλουσιοκόριτσα και τον έκλυτο βίο και προσπαθεί να εξηγήσει τις πράξεις του.

Εν τω μεταξύ, δέηση για τα 32 θύματα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος, στην Πανεπιστημιούπολη του Μπλάκσμπουργκ, παρουσία του αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα θλίψης και οδύνης για όλο το έθνος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κλειστό θα παραμείνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια αυτή την βδομάδα.

Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες απ' ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για το μακελειό.
Πηγή: skai.gr