Φόβοι για χτύπημα της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ πριν τις εκλογές

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε, σήμερα, ότι η τρομοκρατική οργάνωση, Αλ Κάιντα, μπορεί να μεθοδεύσει μία σημαντική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος, με στόχο να διαταραχθεί η περίοδος, που μεσολαβεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.
Ο υπουργός αρμόδιος για την Εσωτερική Ασφάλεια, Τομ Ριτζ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσδιορίσει ούτε την ώρα εκδήλωσης, ούτε την τοποθεσία, υπογράμμισε όμως ότι το αμερικανικό έθνος «είναι καλύτερα προετοιμασμένο».
Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία να μπορεί να γίνει κάποια «σύνδεση» ανάμεσα στα σχέδια αυτά της Αλ Κάιντα και τα προεκλογικά συνέδρια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.
Το συνέδριο των Δημοκρατικών ξεκινά στις 26 Ιουλίου στη Βοστόνη, ενώ των Ρεπουμπλικάνων θα ξεκινήσει πιθανώς την 30η Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον Ριτζ, έχουν, ήδη, ενημερωθεί οι 50 κυβερνήτες Πολιτειών, καθώς και μεγάλος αριθμός μελών του Κογκρέσου για το πώς πρέπει να ενεργήσουν, σε κάθε περίπτωση.
Πηγή: skai.gr