Κλείσιμο

Φονική κατάρρευση κτηρίου

Ένα τριώροφο σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 700 μαθητές κατέρρευσε την Παρασκευή στο Πεσιόν-βιλ, στα προάστια του Πορτ-ο-Πρενς της πρωτεύουσας της Αϊτής και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί ανέρχονται σε δέκα. Άλλες πληροφορίες όμως, από την αστυνομία της αϊτινής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν αστυνομικοί και στρατιώτες από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που αναζητούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια, καθώς πολλοί μαθητές παραμένουν παγιδευμένοι. Πολλοί γονείς των μικρών μαθητών έφτασαν επίσης στο σχολείο, αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους.

Ο αστυνομικός διευθυντής Καρλ Ανρί Μπουσέρ είπε ότι τουλάχιστον 25 άτομα έχουν μεταφερθεί στα τοπικά νοσοκομεία. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή και πολλοί από αυτούς ενδέχεται να προστεθούν στον κατάλογο των νεκρών.

Μία γυναίκα που ήταν μάρτυρας της καταστροφής είπε ότι ο πρώτος όροφος του κτηρίου υποχώρησε το πρωί, ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στις τάξεις τους.

Στη συνέχεια οι δύο άλλοι όροφοι κατέρρευσαν από πάνω του.
Πηγή: skai.gr