Φονική κακοκαιρία στη Σλοβενία

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

Ένας εθελοντής πυροσβέστης 31 ετών έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά την άντληση νερού από πλημμυρισμένο κελάρι στην πόλη Τσέρκλιε να Γκορένισκεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Σλοβενίας.

Στη βορειοανατολική Σλοβενία, στην Πόντγκοριε ζευγάρι νεαρών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι που καλύφθηκε από λάσπες. Οι γονείς του νεαρού που επίσης βρίσκονταν στο σπίτι κατόρθωσαν να σωθούν.

Στην πόλη Ζελέζνιτσκι, βορειοδυτικά της Λιουμπλιάνα που επλήγη περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται. Στην περιοχή, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με τη συνδρομή του στρατού προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις πλημμύρες.

Πέντε άνθρωποι απομακρύνθηκαν από σπίτι στο χωριό Ρέτσιτσα κοντά στον ποταμό Σαβίνια πριν το σαρώσουν τα ορμητικά νερά. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρνήθηκε να το εγκαταλείψει και τα σωστικά συνεργεία τον υποχρέωσαν να απομακρυνθεί.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Κάρελ Έριαβετς δήλωσε ότι πρόσθετο κίνδυνο αποτελεί το ενδεχόμενο διαρροής τοξικών ουσιών από βιομηχανικές μονάδες που έχουν καλυφθεί με νερό.

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο βόρειο και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πηγή: skai.gr