Φονική επιδρομή των ΗΠΑ στη Φαλούτζα

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σκοτώθηκε «σημαντικός αριθμός μαχητών του εχθρού».
«Απαντούμε αφού δεχτήκαμε πυρά. Από τις 18:30 (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) πλήττουμε εχθρικές θέσεις στην πόλη. Χρησιμοποιούμε αεροπλάνα και πυροβολικό», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Τ.Β. Τζόνσον.
Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυρά του πυροβολικού έχει πληγεί η συνοικία Σουχάντα, στα νότια της πόλης, απ` όπου υψώνονται πυκνοί καπνοί. Στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα έχουν μεταφερθεί πολλοί τραυματίες. Ένας οδηγός ασθενοφόρου δήλωσε ότι μετέφερε στο νοσοκομείο δύο νεκρούς και 15 τραυματίες, ενώ οικογένειες που έφυγαν από την περιοχή για να γλιτώσουν ανέφεραν ότι πτώματα και τραυματίες κείτονται ακόμη στους δρόμους.
Ο στρατός υποστηρίζει ότι τα κτίρια που χτυπήθηκαν χρησιμοποιούνταν από τους αντάρτες για να πλήττουν θέσεις των αμερικανικών δυνάμεων.
> Αυξάνονται οι συμμαχικές απώλειες

Ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ - πλησιάζουν τους 1.000 - αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, παραδέχτηκαν ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγερς.
«Σύντομα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα θρηνούν το χιλιοστό θύμα στα χέρια των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών στο Ιράκ. Αν τους προσθέσουμε στις αμερικανικές απώλειες στα άλλα πεδία του πολέμου κατά της τρομοκρατίας έχουμε ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τους χίλιους νεκρούς», είπε ο Ράμσφελντ.
«Ο αριθμός των θυμάτων στο Ιράκ αυξήθηκε πρόσφατα τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις όσο και για τις ιρακινές αλλά και για τους αντάρτες», τόνισε από την πλευρά του ο Μάγερς και πρόσθεσε: «Πρόσφατα καταγράψαμε αύξηση του αριθμού των επιθέσεων αυτοκτονίας».
Ο Ράμσφελντ απέδωσε την αύξηση αυτή στις επικείμενες εκλογές και παραλλήλισε το Ιράκ με το Αφγανιστάν. «Πιστεύω πως είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι στο Ιράκ, όπως και στο Αφγανιστάν, η έλευση των εκλογών θα κάνει τους τρομοκράτες να καταλάβουν ότι πλησιάζει η ανάδυση δημοκρατικών χωρών (...) και ότι θα αντιδράσουν με περισσότερη βία παρά με λιγότερη», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr