Φονικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Είκοσι νεκροί μαχητές σε περιοχή κοντά στο Αφγανιστάν από εκρήξεις βομβών, ανακοινώθηκε από πακιστανούς αξιωματούχους που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία.

Με βάση στοιχεία τοπικών εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών οι εκρήξεις ακούστηκαν από χώρο κατασκευής βομβών στην περιοχή όπου δρουν τόσο μαχητές προσκείμενοι στους Ταλιμπάν όσο και μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.

Παρά τις δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου, ότι οι εκρήξεις πιθανώς να προκλήθηκαν από αβλεψία των κατασκευαστών βομβών, όταν έσκασαν κάποιες βόμβες, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι τρεις πύραυλοι έβαλαν κατά του εργαστηρίου του στρατοπέδου.

\"Δεν έγιναν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή και ούτε εξαπολύθηκαν πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων\", δήλωσε κατηγορηματικά πακιστανός αξιωματούχος, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Σύμφωνα με πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα πάντως, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά του στρατοπέδου και προκάλεσαν τις εκρήξεις και το θάνατο πολλών μαχητών.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Πακιστάν έδιναν παρόμοιες εξηγήσεις (εκρήξεις βομβών από λάθος των μαχητών κατασκευαστών τους ή συμπλοκές μεταξύ μαχητών) όταν οι αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν έκαναν αεροπορικές επιδρομές με στόχους μαχητές τρομοκρατικών οργανώσεων στο πακιστανικό έδαφος, για να αποφύγουν εντάσεις και παραβιάσεις της εδαφικής κυριαρχίας του Πακιστάν.
Πηγή: skai.gr