FBI και CIA προειδοποιούν για πιθανά χτυπήματα ενόψει εκλογών στις ΗΠΑ

Αξιωματούχοι της CIA, του FBI και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ενημέρωσαν την Τετάρτη τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον πιθανό κίνδυνο εκδήλωσης επίθεσης από την οργάνωση Αλ Κάιντα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
«Υπάρχει ένα συνεχές ρεύμα πληροφοριών που δείχνουν ότι η απειλή δεν έχει περιοριστεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής ασφάλειας, Κρίστοφερ Κοξ μετά τη λήξη της συνάντησης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κοξ ανέφερε μόνο ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Αλ Κάιντα μια επίθεση εντός του αμερικανικού εδάφους, όπως αυτή που έγινε στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Το γραφείο τύπου της Γερουσίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι βουλευτές κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση με το διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ρόμπερτ Μιούλερ, τον υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Ασα Χάτσινσον και τον εκπρόσωπο της CIA, Τζον Μπρέναν. Ο Μιούλερ και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ, μαζί με κάποιο στέλεχος της CIA, αναμένεται ότι θα μεταβούν την Πέμπτη πρωί στη Γερουσία όπου θα ενημερώσουν και τους γερουσιαστές για τον κίνδυνο επιθέσεων.
Πηγή: skai.gr