Ευφάνταστη ιδέα: Στο Ισραήλ δελεάζουν αρνητές των εμβολιασμών με εκλεκτά γεύματα

Ευφάνταστη ιδέα: Στο Ισραήλ δελεάζουν αρνητές των εμβολιασμών με εκλεκτά γεύματα

Περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του κορονοϊού πραγματοποιούνταν στο Ισραήλ στην περίοδο της αιχμής. Η χώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, ωστόσο τελευταία η προθυμία των Ισραηλινών να εμβολιαστούν μειώθηκε σημαντικά. Δύο πόλεις τώρα θα χρησιμοποιήσουν τη γαστρονομία για να δημιουργήσουν το κίνητρο να εμβολιαστούν όσοι αντιδρούν.

Στο Τελ Αβίβ θα προσφέρονται την Τρίτη δωρεάν γεύματα σε αναποφάσιστους από κινητούς σταθμούς εμβολιασμού στις συνοικίες Γιάφα και Κιριάτ Σαλόμ. Όσοι εμβολιάζονται εκεί -- και διαθέτουν βεβαίωση ότι είναι κάτοικοι ή εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι -- θα λάβουν επίσης χούμους και γλυκό κιουνεφέ στην Γιάφα ή πίτσα και καφέ στο Κιριάτ Σαλόμ. Και οι δύο περιοχές έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Και το Μπνέι Μπρακ, μια πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ η οποία κατοικείται κυρίως από αυστηρά ορθόδοξους Εβραίους, θα προσφέρει «ως ανταμοιβή» σε όσους εμβολιάζονται εκεί μια μερίδα του κλασικού εβραϊκού πιάτου χαμίν. Το φαγητό αυτό (περιλαμβάνει ολόκληρες πατάτες, κρέας μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο σιτάρι, ρύζι, φασόλια, κρεμμύδια και αυγά) αποτελεί το κυρίως πιάτο που σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ