Εχθροπραξιών συνέχεια στο Ιράκ

Τρεις ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κατά την διάρκεια της κηδείας ενός συναδέλφου τους που είχε σκοτωθεί χθες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στη πόλη Κιρκούκ,255 βόρεια της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με τον Τουρχάνε Γιουσέφ, στις 09:30,ώρα Ελλάδας, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδια βόμβας στο κέντρο του Κιρκούκ την ώρα που περνούσε η νεκρώσιμη πομπή για ένα συνάδελφό τους που είχε σκοτωθεί χθες.
Η κατάσταση τριών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη. Ένας από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν του Τζαλάλ Ταλαμπανί.
Ένας αμερικανός στρατιώτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν η περίπολός του δέχθηκε πυρά στην βορειοδυτική Βαγδάτη. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ και ανακοινώθηκε σήμερα από τον αμερικανικό στρατό χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι συνελήφθησαν 22 ύποπτοι τρομοκράτες κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ χθες Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr