Έτοιμη για συμφωνία με το Ισραήλ η Χαμάς

Τη βούληση τους για ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ότι του εξέφρασαν οι ηγέτες της Χαμάς.

Ο κ. Κάρτερ είπε ότι οι ηγέτες της Χαμάς τού ανέφεραν ότι θα αποδέχονταν μια ειρηνευτική συμφωνία την οποία θα είχε διαπραγματευθεί ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, εάν οι Παλαιστίνιοι αποδέχονταν τη συμφωνία με την ψήφο τους.

"Είπαν ότι θα αποδέχονταν την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων των 1967, εάν την ενέκριναν οι Παλαιστίνιοι ...ακόμη και αν η Χαμάς διαφωνεί με ορισμένους όρους της συμφωνίας", δήλωσε ο Τζίμι Κάρτερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από τις συνομιλίες του με μέλη της ηγεσίας της Χαμάς στη Συρία και την Αίγυπτο.

"Σημαίνει ότι η Χαμάς δεν θα υπονομεύσει τις προσπάθειες του Αμπάς στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία και η Χαμάς θα αποδεχθεί μια συμφωνία εάν οι Παλαιστίνιοι την υποστηρίξουν σε ελεύθερη ψηφοφορία", είπε.

Από την πλευρά της, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι η ισλαμική Χαμάς θα πρέπει να αποκηρύξει τη βία και να σταματήσει τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του νοτίου Ισραήλ εάν θέλει να αποδείξει ότι είναι έτοιμη για την ειρήνη.
Πηγή: skai.gr