Κλείσιμο

Εσωτερική υπόθεση η κρίση

Εσωτερικές υποθέσεις που δεν απειλούν καθόλου την ασφάλεια τόσο την περιφερειακή όσο και τη διεθνή χαρακτηρίζει τα αιματηρά επεισόδια στη Μιανμάρ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, έρχεται σε αντίθεση με τις αντιδράσεις των ΗΠΑ καθώς και της ΕΕ που έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στη Μιανμάρ (έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι).

Μάλιστα, η ΕΕ προσανατολίζεται στη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου για να συζητηθεί το ζήτημα.

Θεωρούμε ότι τα γεγονότα αυτά είναι εσωτερική υπόθεση της Μιανμάρ και έχουμε την αίσθηση ότι η κατάσταση πολύ σύντομα θα εξομαλυνθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Εκτιμούμε παράλληλα ότι η κατάσταση που τώρα επικρατεί στη Μιανμάρ δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την ειρήνη και τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια, προστίθεται στο κείμενο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα, που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι σύμμαχοι της Μιανμάρ.

Η Μόσχα μάλιστα ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι συνήψε συμφωνία με τις αρχές της χώρας για τη δημιουργία ενός κέντρου πυρηνικών ερευνών στη χώρα.
Πηγή: skai.gr