Ερντογάν: Oι ευρωπαϊκοί ελιγμοί και οι κατηγορίες σε Μακρόν για... Αντιδημοκρατία

Σε ελιγμό τελευταία στιγμής προβαίνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύοντας να δείξει ένα πιο φιλοευρωπαικό προφίλ την ίδια ημέρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάζουν για το θέμα των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου, όταν και θα λάβει χώρα η συνεδρίαση, ο Πρόεδρος Ερντογάν σχεδιάζει να προβεί σε διάγγελμα όπου θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις σε ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη, ελευθερία της έκφρασης και ατομικά δικαιώματα.

Ανάμεσα στις αλλαγές συγκεκριμένα είναι η τήρηση των αποφάσεων του Ευρωπαικου δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των αποφάσεων του συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας, καθώς έχουν παρατηρηθεί παρεκκλίσεις αλλά και μείωση των προφυλακίσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην ρητορική προκλήσεων αφού λίγο νωρίτερα και με αφορμή τα επεισόδια στη Γαλλία ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των Γάλλων Αστυνομικών έναντι των διαδηλωτών.

Πηγή: skai.gr