Ερντογάν: Ο Μακρόν θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ

Τέλος στην «ανακωχή» με τον Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία είχαν συμφωνήσει οι δύο άνδρες στην τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία, έδωσε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει να μην κάνουν προσωπικές επιθέσεις ο ένας στο άλλον. 

Μιλώντας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το γάλλο ομόλογό του ότι «θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ».  Επέκρινε ορισμένες Δυτικές χώρες για «ισλαμοφοβικές πολιτικές», λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις έχουν «γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες».

«Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού ήταν οι όροι "Γαλλικό Ισλάμ ","Ευρωπαϊκό Ισλάμ "και "Αυστριακό Ισλάμ" που βγήκαν στους προβολείς της δημοσιότητας», είπε.

«Τέτοιες κινήσεις - ειδικά εκείνες του γάλλου προέδρου Μακρόν - προορίζονται πραγματικά να στοχεύσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους… Θέλει να δημιουργήσει μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν που είναι παθητικοί» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τόνισε περαιτέρω ότι (στη Δύση) υπάρχει η επιθυμία να «καθιερωθεί ένα αντιϊσλαμικό σύστημα όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για τις θρησκευτικές αρχές και τα σύμβολα στους δρόμους, τους χώρους εργασίας, στο κέντρο της πόλης ή στην κοινωνική ζωή».

Πηγή: skai.gr