Ερντογάν: Ο Πούτιν να κάνει μια «αξιοπρεπή έξοδο» από την Ουκρανία

Για «κατανόηση» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στα τέσσερα από τα έξι θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της απόσυρσης του Κιέβου από το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ αλλά και την αποδοχή της ρωσικής ως μια από τις επίσημες γλώσσες της Ουκρανίας.

«Ο Ζελένσκι επίσης το παραδέχθηκε. Τα ρωσικά είναι μια γλώσσα που ομιλείται σχεδόν παντού στην Ουκρανία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε σε αυτό το σημείο», είπε ο Ερντογάν.

Για τις δηλώσεις Ζελένσκι πως θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα σε περίπτωση που βρεθεί συμβιβασμός με την Μόσχα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι δείχνουν μια «έξυπνη ηγεσία».

Για την επικείμενη συνομιλία του με τον πρόεδρο Πούτιν, τόνισε ότι θα πρέπει να βρει τρόπο να κάνει μια «αξιοπρεπή έξοδο» και πως θα συζητήσουν και θα αξιολογήσουν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Από την άλλη, εμείς (Τουρκία) σίγουρα θεωρούμε τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr