Επιδρομή στο γραφείο και το εργοστάσιο μιας γερμανικής εταιρείας που παράγει λίπη για ζωοτροφές πραγματοποίησε η αστυνομία, ενώ στη χώρα αυξάνονται οι φόβοι ότι ίχνη διοξίνης που υπήρχε σε ζωοτροφές μπορεί να εμφανισθούν σε αυγά, πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Από πηγές έγινε γνωστό ότι αρκετά αυτοκίνητα με εισαγγελείς και αστυνομικούς επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας Harles & Jentzsch στην πόλη Ίντερσεν, βορειοδυτικά του Αμβούργου, για να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Η εταιρεία παραδέχθηκε πως παρασκεύαζε λίπη από ένα λιπαρό οξύ που δεν έχει εγκριθεί για να καταναλώνεται από τα ζώα.

Εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι άρχισαν έρευνα στην εταιρεία. Είπαν ότι πήραν ένταλμα εισαγγελέα για να διεξαγάγουν έρευνα.

Άλλοι παρασκευαστές ανέμιξαν το λίπος με κόκκους δημητριακών και πούλησαν το προϊόν σε αγροκτήματα.

Στο μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας παραδέχθηκε σήμερα ότι αυγά που μπορεί να είχαν μολυνθεί από διοξίνη παραδόθηκαν το Δεκέμβριο στην Ολλανδία.

Συνολικά ως 3.000 τόνοι λιπών διατροφής μολυσμένοι με διοξίνη παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε πέντε γερμανικά κρατίδια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας.

Τα λίπη αυτά δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, όμως περίπου 136.000 αυγά προερχόμενα από ένα εκτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές, παραδόθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μπάρνεφελντ, στην Ολλανδία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία που τα παρέλαβε έχει ειδοποιηθεί.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε. Απ' όσα γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν παραδόσεις σε άλλες χώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Χόλγκερ Άιχελε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πηγή: skai.gr