Επτά νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

Επτά Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο σε αεροπορική επιδρομή εναντίον της πόλης Φαλούτζα, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή.
>
Νεκροί τρεις αμερικανοί πεζοναύτες

Τρεις αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν στη επαρχία Αλ-Ανμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, οι τρεις πεζοναύτες σκοτώθηκαν χθες σε διαφορετικές επιχειρήσεις ασφαλείας στην επαρχία αυτή.
Εξάλλου, κοντά στην πόλη Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αξιωματικό της αστυνομίας και τον οδηγό του.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ όταν με το αυτοκίνητό τους πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα.
>
Ισλαμική ιστοσελίδα αναφέρει ότι εκτελέστηκε βρετανός όμηρος

Σε ισλαμική ιστοσελίδα όπου και στο παρελθόν δημοσιεύθηκαν πληροφορίες για ομήρους, υπάρχει σήμερα η είδηση ότι μία οργάνωση επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιορδανός Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, σκότωσε τον βρετανό μηχανικό που κρατούσε όμηρο.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως η ιστοσελίδα στερείται αξιοπιστίας και δεν έχει τίποτα στην διάθεσή του που να επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.
Η ιστοσελίδα Alezah, που στην αρχή της εβδομάδας δημοσίευσε την πληροφορία, που ευρέως διαψεύσθηκε, για τον θάνατο των δύο Ιταλίδων ομήρων, δεν συνόδευσε την σύντομη ανακοίνωσή της με κάποια δήλωση η βιντεοταινία από την οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ του Ζαρκάουι.
«Η οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ ανακοινώνει τον θάνατο του Βρετανού και την απαγωγή επτά Βρετανών στρατιωτών», αναφέρεται στη ιστοσελίδα με την προσθήκη ότι θα υπάρξει σύντομα βιντεοταινία.
Από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει πληροφορία για αγνοούμενους στρατιώτες, ενώ από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει καμία νέα πληροφορία για την τύχη του Κένεθ Μπίγκλει.
Πηγή: skai.gr