Επτά νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

Βομβιστής-καμικάζι που βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, που φαίνεται πως είχε στόχο οχηματοπομπή ενός διεθνούς οργανισμού στην Καμπούλ, σκότωσε ή τραυμάτισε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μέσα σε δύο ημέρες.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Μία ημέρα νωρίτερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από στρατιωτική ακαδημία στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

«Ήταν επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο ξένους», είπε αξιωματικός των σωμάτων ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κατά την πηγή αυτή, τέσσερις κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε ζημιές στα SUV με τα οποία κινούνταν οι εργαζόμενοι σε διεθνή οργανισμό. Υπάρχουν θύματα και μεταξύ των ξένων, συμπλήρωσε.

Η έκρηξη έγινε σε δρόμο προς την Τζαλαλάμπαντ, στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κι έχουν γίνει επανειλημμένα επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.