Κλείσιμο

Επτά ελέφαντες νεκροί από δηλητήριο στη Σρι Λάνκα

Οι αστυνομικές αρχές της Σρι Λάνκα ξεκίνησαν τις έρευνες για την υπόθεση των νεκρών δηλητηριασμένων ελεφάντων που εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέσσερα πτώματα ελεφάντων ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή και άλλα τρία το Σάββατο στο δάσος Χαμπαράνα.

Οι αρχές δήλωσαν πως όλοι οι ελέφαντες που βρέθηκαν νεκροί ήταν θηλυκοί, που ανήκαν στην ίδια αγέλη και μάλιστα ένας εξ αυτών ήταν έγκυος.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν στοιχεία και για άλλους ελέφαντες. Οι πρώτες νεκροψίες ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν είναι σαφή ακόμα τα αίτια, υπάρχουν μόνο υποψίες ότι θυμωμένοι κάτοικοι της περιοχής τους δηλητηρίασαν.

Την Δευτέρα, βρέθηκε άλλος ένας ελέφαντας νεκρός, αυτή τη φορά όμως από πυροβολισμό και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν συνδέεται με τους υπόλοιπους θανάτους.

Η δολοφονία άγριων ζώων είναι παράνομη στη χώρα, όμως πολλές φορές οι κάτοικοι εξαγριώνονται με τους πληθυσμούς ελεφάντων που κυκλοφορούν στην περιοχή, καθώς επιδιώκουν την επέκταση των χωριών και των ιδιοκτησιών τους.

Δεκάδες ελέφαντες φυλακίζονται για να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο απόκτησης εισοδήματος στον τουριστικό τομέα ή για να διασκεδάζουν τον κόσμο στα φεστιβάλ. 
 

Πηγή: BBC