Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του νεκρού

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Ρόναλτ Σλίκερ, επιβεβαίωσε ότι το πτώμα που βρέθηκε νωρίτερα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Λευκωσίας ανήκει στον στρατιωτικό της ακόλουθο Τόμας Μούνεϊ, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από την περασμένη Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σλίκερ αναφέρει ότι τα αίτια του θανάτου του Τόμας Μούνεϊ θα διερευνηθούν και οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε κατάλληλη στιγμή.

Ο κ. Σλίκερ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις κυπριακές αρχές και τους Κυπρίους πολίτες για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στον εντοπισμό του.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι λόγω του θανάτου του Τόμας Μούνεϊ ακυρώνεται η αποψινή δεξίωση για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Το πτώμα του Τόμας Μούνεϊ, 45 ετών, τρίτου τη τάξει στην αμερικανική πρεσβεία, εντοπίστηκε σε δασώδη, δύσβατη περιοχή, από αγρότη. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας δήλωσε ότι το πτώμα βρισκόταν σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το αυτοκίνητο του Μούνεϊ, σε χωματόδρομο.

Από τις πρώτες έρευνες που διενήργησε η αστυνομία αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Πηγή: skai.gr