Επίθεση στη Χίλαρι Κλίντον

Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζον Έντουαρντς εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον αναφερόμενοι έμμεσα στις συνεισφορές στην προεκλογική της εκστρατεία από ομάδες ειδικών συμφερόντων.

\"Πρέπει να έχουμε ένα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο που δεν υπόκειται στα καπρίτσια των ανθρώπων των λόμπυ των εταιριών\", είπε ο Ομπάμα σε μια συζήτηση που διοργάνωσε η συνδικαλιστική ένωση AFL-CIO.

Οι τρεις σημαντικότεροι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών αντιδικούν για το θέμα από το Σαββατοκύριακο, όταν η Κλίντον υπεραμύνθηκε του ότι έλαβε χρήματα από τα λόμπυ που εκπροσωπούν ειδικά συμφέροντα στο Κογκρέσο. Οι Έντουαρντς και Ομπάμα πιέζουν τους Δημοκρατικούς να σταματήσουν να δέχονται τέτοια κεφάλαια.

\"Δε θα με δείτε ποτέ στο εξώφυλλο του περιοδικού Fortune να λέω ότι εγώ είμαι ο υποψήφιος που η επιχειρηματική Αμερική στοιχηματίζει πάνω του\", είπε ο Έντουαρντς - αναφερόμενος στη φωτογράφηση της Κλίντον για το περιοδικό τον περασμένο μήνα. \"Αυτό δε θα συμβεί ποτέ\".

Η Κλίντον έχει δεχθεί 400.000 δολάρια από λόμπυ, περισσότερα από κάθε άλλο υποψήφιο και στα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Center for Responsive Politics. Ο Ομπάμα έχει δεχθεί 60.000 δολάρια, κι ο Έντουαρντς περίπου 10.000.

Η Κλίντον, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, προτίμησε να επικεντρωθεί \"στην ανάγκη να αλλάξουμε την Αμερική, όχι να εμπλακούμε σε μάχες με άλλους Δημοκρατικούς. Θέλω οι Δημοκρατικοί να νικήσουν, θέλω ένα ενωμένο Δημοκρατικό κόμμα που θα αντιμετωπίσει ενωμένο τους Δημοκρατικούς. Επί 15 χρόνια, μαχόμουν εναντίον της δεξιάς μηχανής και βγήκα δυνατότερη. Εάν λοιπόν θέλετε μια νικήτρια που ξέρει πώς να τους αντιμετωπίσει, είμαι το κορίτσι σας\".
Πηγή: skai.gr