Κλείσιμο

Επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη πόλη Ντιμόνα, στο νότιο Ισραήλ με 4 νεκρούς και 10 τραυματίες, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι κι ο δράστης της επίθεσης.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο "Στρατός της Παλαιστίνης", σκέλος των Ταξιαρχίων των Μαρτύρων του αλ Ακσα της Φατάχ μαζί με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση το Ισραήλ δεσμεύτηκε πως θα πολεμήσει με κάθε μέσο την τρομοκρατία.

"Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την τρομοκρατία με όλα τα αναγκαία μέσα", τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Αριέ Μέκελ.

Από τη πλευρά της, η Χαμάς την χαρακτήρισε ηρωική πράξη τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί "φυσικό επακόλουθο των εγκλημάτων της κατοχής".

"Αυτή η ηρωική πράξη είναι το φυσικό επακόλουθο των εγκλημάτων της κατοχής και του αποκλεισμού που επέβαλαν στο λαό μας", επισήμανε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπου Ζούχρι.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία φαίνεται ότι οι δράστες ήταν δύο, αλλά μόνο ο ένας κατάφερε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Στην Ντιμόνα υπάρχει πυρηνικός αντιδραστήρας, αλλά η επίθεση έγινε σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την εγκατάσταση αυτή.
Πηγή: skai.gr