Επιθέσεις και επιδρομές στο Αφγανιστάν

Επιθέσεις και επιδρομές στο Αφγανιστάν
Αρκετοί νεκροί, ανάμεσά τους και ένας ξένος, και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας στη νότια Καμπούλ, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Αλισάχ Πακτιουάλ.

Ενας ξένος πολίτης έχασε τη ζωή του και αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που είχε στόχο αντάρτες Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πολυεθνικής δύναμης στην Καμπούλ, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Δυστυχώς, χθες, είχαμε θύματα μεταξύ αμάχων πολιτών, αναφέρει η ανακοίνωση της δύναμης του ΝΑΤΟ, στην οποία προστίθεται ότι το επεισόδιο έγινε στην κοιλάδα Γκερέσκ της επαρχίας Χελμπάντ, στη διάρκεια πολύωρης μάχης με αντάρτες.

Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στους άνδρες της ISAF (της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν) και ζητήσαμε αεροπορική υποστήριξη για να εξουδετερώσουμε τον κίνδυνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι στο πεδίο της μάχης βρίσκονταν και πολίτες, με συνέπεια από την αεροπορική επίθεση να σκοτωθούν κάποιοι από αυτούς.
Πηγή: skai.gr