Επιστρέφει χρήματα η Χίλαρι

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον, θα επιστρέψει περίου 850.000 δολάρια που έλαβε ως ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της από έναν επενδυτή ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως φυγόποινος, αφού είχε καταδικαστεί για απάτη πριν από δέκα και πλέον χρόνια.

"Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και των ισχυρισμών ότι ο κ. Νόρμαν Χσου ενεπλάκη σε μια υπόθεση παράνομων επενδύσεων αποφασίσαμε να επιστρέψουμε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει για την εκστρατεία μας" ανέφερε ο εκπρόσωπος τη Χίλαρι Κλίντον, Χάουαρντ Γούλφσον.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να επιστραφούν περίπου 850.000 δολάρια σε περίπου 260 άτομα από τα οποία έλαβε δωρεές ο Χσου.

Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν επιστραφεί στους δωρητές στην αμερικανική ιστορία.

Ο Χσου είχε καταδικαστεί για απάτη το 1992. Ωστόσο, κατάφερε να αποφύγει τη φυλακή αφού έφυγε στην Ασία και επανεμφανίστηκε μόλις πρόσφατα στις ΗΠΑ, κάνοντας μεγάλες δωρεές στους Δημοκρατικούς - όχι μόνο στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον αλλά και στον αντίπαλό της για το χρίσμα, Μπάρακ Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr