Επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν - Ερντογάν: στείλτε διεθνή δύναμη για προστασία των Παλαιστινίων 

«Η ιδέα μιας διεθνούς δύναμης για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων από την ισραηλινή επιθετικότητα πρέπει να εξεταστεί», υποστήριξε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δυο άνδρες, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, καθώς και την αποστολή του εμβολίου Sputnik V στην Τουρκία. 

Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δώσει στο Ισραήλ ένα «ισχυρό και αποτρεπτικό» μάθημα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει εκφράσει την αντίδρασή της ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις «εναντίον της Ιερουσαλήμ, της Γάζας, του τζαμιού Αλ-Άκσα και των Παλαιστινίων με τον ισχυρότερο τρόπο». 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών για μια λύση δύο κρατών στην Παλαιστίνη, και είπε ότι αποτελεί σημαντικό μήνυμα  ότι η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν την ίδια στάση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ. 

Προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εμπλακεί στο ζήτημα και να δώσει «ένα αποφασιστικό και σαφές μήνυμα στο Ισραήλ» για να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον των Παλαιστινίων πριν την περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης. Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι πιστεύει ότι «η Τουρκία και η Ρωσία θα επιδείξουν στενή συνεργασία σε αυτά τα θέματα στον ΟΗΕ».
 

Πηγή: skai.gr