Επενδύσεις 80 δισ. ευρώ έως το 2013 επιδιώκει η ρουμανική κυβέρνηση

Επενδύσεις ύψους περίπου 80 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να υλοποιήσει μέχρι το 2013 και μέσω κοινοτικών κονδυλίων η ρουμανική κυβέρνηση, με τη μερίδα του λέοντος να κατευθύνεται στην κατασκευή Project υποδομών, όπως υπογράμμισε ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών, Σεμπάστιαν Βλαντέσκου μιλώντας στο αυστριακό Ειδησεογραφικό Παρακτορείο «APA».
Σε ό,τι αφορά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Βλαντέσκου ανέφερε ότι θα απαιτηθούν άλλα πέντε έτη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες που προωθούνται.
Σχετικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στα επόμενα 3-5 έτη υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο ποσό των 7-10 δισ. ευρώ και υπογράμμισε ότι η Ρουμανία θα εξακολουθήσει να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους επενδυτές, ενόψει και της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ρουμανική οικονομία θα κινηθεί φέτος με ρυθμό 7% και ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 5% ενώ αναφερόμενος στα έσοδα του προϋπολογισμού, επισήμανε ότι θα συνεχίσουν την ανοδική τους τροχιά, παρά την εισαγωγή του 16% του ενιαίου φόρου στα εταιρικά και ατομικά εισοδήματα. Καταλήγοντας ο κ. Βλαντέσκου υπογράμμισε ότι ο δείκτης της ανεργίας κυμαίνεται στο 5%, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας αγγίζει το 20%.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr